Stichting Nederlandse Kaap Hoorn-vaarders

International Cape Horner’s Meeting August 2015

vlaggen75Nederlandse donateurs van de stichting kunnen nu ook intekenen op dit programma. Voor meer informatie...

Scheepsmodellen

scheepsmodel

In de Oudheidkamer staan enkele modellen van de laatste zeilende vrachtschepen die Kaap Hoorn rondden, zoals de schoenerbrik Willemina, het volschip de Nederland, het fregatschip Europa, de viermastbark Pamir en de vijfmastbark Potosi. Op deze grootschalige modellen vallen veel details te bewonderen.

De laatste Kaap Hoornvaarders

Links

 

Maritiem historisch

Zeevarenden

  • www.zeemanshoop.nl (Koninklijk College Zeemanshoop)
  • www.vok.nl (Vereniging van Oud-Kweekelingen  van  de Kweekschool voor de Zeevaart) 

Zeilvaart

Amicale

Musea en uitstapjes

Jubileum activiteiten

logo-400-jaar-KH-full-colorOp 14 juni 2015 vieren wij dat het 400 jaar geleden is dat Jacob le Maire en Willem Cornelisz. Schouten uit Hoorn vertrokken voor hun ontdekkingsreis. Wij zullen u op de site op de hoogte houden van de activiteiten rondom dit jubileum. Voor meer informatie...

Donateur worden?

ANBI FC75Donateurs zijn erg belangrijk voor de Stichting Ned. Kaap Hoorn-vaarders. Heeft U belangstelling voor de geschiedenis van Kaap Hoorn en de grote zeilvaart? Meld u dan aan. 
U bent al donateur voor minimaal €17,50 per jaar. Als algemeen nut beogende instelling zijn schenkingen aan de stichting fiscaal aftrekbaar.

Het weer op Kaap Hoorn

blauwewolkOp de Noorse weersite yr.no is het actuele weer op Kaap Hoorn te volgen: www.yr.no

 

Kaap Hoorn Journaal

JournaalKLeinHet Kaap Hoorn Journaal verschijnt tweemaal per jaar. Donateurs ontvangen het per post. Oudere nummers zijn hier te downloaden.